Inspirativní stránky pro tvořivé lidi, kteří si hledají svůj směr.
Bavím se výrobou vlastních razítek

Bavím se výrobou vlastních razítek

Musela jsem si několik let počkat, než jsem si splnila sen a začala jsem vyrábět vlastní razítka. Nejprve nebyly peníze, pak nebyl čas... A přítom je to tak úžasná technika.

Dají se s ní dělat doslova kouzla. Využila jsem tuto techniku na výrobu vlastních razítek z mých kreslených mandal s tématem. 

11546459_jluefmju

Razítka jsou vyrobená z gelu, který se zapéká v UV lampě. Je to relativně jednoduchá technika, stačí si vyrobit správný negativ, ten vytisknout na folii a speciální gel nebo jinak polymerovou hmotu osvítit skrz průsvity v negativu.

Nicméně jsem zjistila, že se to snadněji řekne, než udělá… docela dlouho mi trvalo vychytat přesně ten správný tisk na folii. Ono jde totiž o to, aby černá byla fakt černá. Když jsem obešla všechna grafická centra jak v Příbrami, tak v Plzni, tak jsem nakonec zjistila, že nejčernější tisk mají doma rodiče. 

11546459_hkxlopgl

Jinak k výrobě razítek nepotřebujete skoro nic. Podrobný postup můžete shlédnout na videu na youtube, kde jsou i přesné časy a vychytávky.

Je to technika, která se musí na začátku vyzkoušet s vlastním materiálem. Existuje několik druhů zapékacích gelů a každý se chová trochu jinak. Musí se pak upravit čas, kdy mám razítko v UV lampě.

Razítka je nutné na něco nalepit, já jsem využila kolečka z nařezaného vánočního stromečku. No nevypadá to luxusně? 

104335816_3162855320431627_2071043751775626126_o_1

Toto razítko s tématem Vytrvalost, ale i ostatních 9 témat lze koupit zatím v mém obchůdku na Fleru nebo mi můžete napsat i sem do zprávy.

No a zajímají-li vás mandaly hodně, určitě nezapomeňte navštívit moji novou skupinu na Facebooku – Život s mandalami.

Tam najdete všechny novinky, které chystám.

Blanka