Inspirativní stránky pro tvořivé lidi, kteří si hledají svůj směr.
Kdy jindy, když ne teď?

Kdy jindy, když ne teď?

Svými myšlenkami si přivoláváme do života to, na co myslíme.

Všimněte si, že když myslíme na negativní věci, tak se nám s největší pravděpodobností stanou. Je proto důležité se na věci dívat pozitivně. Z každé situace, která nás v životě potká, je potřeba se poučit, vyvodit si z ní něco pro sebe.

Věci se nestávají sami o sobě, vždy je třeba hledat důvody. Kdo neustále běduje, jak se má špatně, a nic s tím nedělá, tak se také lépe mít nemůže. Zatímco ten, kdo se snaží odrazit ode dna a pracuje na sobě a snaží se, tak se pomalu dostane tam, kam chce. Je důležité nepropadat do beznaděje, ale věřit si, věřit tomu, že to dokážu. A nejlepší je na nic nečekat a začít hned konat. Protože kdy jindy, když ne teď.

Od doby, kdy kreslím mandaly, si některých věcí více všímám. Více než 10 let se věnuji automatické kresbě, která postupně přerostla v kresbu mandal, při kterých automatickou kresbu využívám. Ve chvíli, kdy si stanovím téma, něbo mě často téma jen tak napadne, již většinou tuším, jak bude budoucí mandala vypadat. I když bych chtěla kreslit jiný tvar, stejně se vždy na konci dostanu k tomu, co jsem věděla již na začátku. Všímám si, jak tvar koresponduje s mým pocitem, který jsem měla při kreslení.

98175001_3092336337483526_7028553034594516992_n

Z počátku, kdy jsem s mandalami začínala, jsem kreslila vše, co mě napadalo. Byl-li to pocit negativní, kreslila jsem pocit negativní. Všimla jsem si poté, že tento pocit v mandale přetrvává i nadále, kdykoliv se na ni podívám, pocit se mi znovu vybaví. Pokud jsem měla při kreslení mandaly vztek, když ji vidím, pocítím přesně tento pocit. Pokud jsme se při kreslení bavila, smála, když mandalu vidím, dostaví se opět dobrý pocit a pohoda.

A stejně je to i s lidmi. Když mají stále špatné myšlenky a užírají se vnitřně tím, jak jsou nemožní, jak se jim nic nedaří, kudy chodí, tudy vypráví o tom, jak jsou celou společností a systémem šikanováni, nikdy z nich okolí nemůže mít dobrý pocit. Vnímám z nich negativní vibrace. Dříve to byl spíše jen neurčitý pocit, že mi vedle takových lidí není dobře. Čím více se věnuji sebepoznání skrze automatickou kresbu a mandaly, tím více vnímám důvody, proč tomu tak je.

Snažím se takovýmto lidem vyhýbat. A když už se s nimi musím potkávat, pracuji na tom, abych se poté, co již s nimi v kontaktu nejsem, zbavila toho negativního pocitu, který ve mně zanechali. Naopak vedle pozitivně naladěných lidí je mi vždy dobře, ráda vyhledávám jejich společnost a vždy je ráda uvidím. Tam to platí zcela opačně.

Chcete-li vyzkoušet, jak na vás mé mandaly působí, stačí vstoupit do některé z mých galerií a nechat se vést… V případě, že budete mít zájem o bližší výklad k některé z mandal, nebojte se mi napsat. Ráda odpovím a přiblížím vám okolnosti jejího vzniku. Mandaly s výkladem jsou nicméně k dispozici na mém osobním profilu. Ve skupině Život s mandalami je stažená galerie bez popisků. U každé mandaly ale najdete její téma, které vám samo o sobě hodně napoví.

vodoznak_na_webinson_ii

Doporučuji mandaly procházet, intuitivně vybírat, a teprve poté se podívat na jejich téma. Ověříte si tak sami, jak vaše intuice pracuje, zda mandala má opravdu takové téma, jaké jste sami vnímali.

Najdete-li téma, které ve vás vyvolá nějakou odezvu, mandalu si vytiskněte a vybarvěte ji. Vybarvujte v klidu a pohodě, udělejte si na chvíli čas pro sebe. Nechte na sebe barvy a mandalu působit. Po dokreslení si mandalu vystavte. Není důležité, jaké barvy použijete, čím budete vybarvovat, není ani důležitá kvalita. Ne každý je malíř, ne každý je trénovaný držet tužku jinak než při psaní. Podstatné je, že je to vaše. Že jste si chvíli našli čas sami pro sebe.

Důležité je začít.

Prosím, až dokončíte svůj obrázek, napište mi, jak se vám s mými mandalami pracovalo. Zajímají mě vaše postřehy, nápady, myšlenky. Těším se na ně.

Hezký den všem. Blanka