Inspirativní stránky pro tvořivé lidi, kteří si hledají svůj směr.
On-line kurzy aneb jak se vzdělávám z domova

On-line kurzy aneb jak se vzdělávám z domova

Objevila jsem kouzlo on-line kurzů, které se mohu učit z domova.

Zapátrala jsem v paměti a zjistila jsem, že historicky jsem si již nějaký ten on-line kurz pořídila, a to kurz práce s Excelem.

Dokonce jsem pár on-line kurzů nafotila na fler.cz.

Obnovila jsem hesla u zakoupených kurzů a začala se učit. A začalo mě to bavit. A to je konec.

Jak mě začne něco bavit, tak vlastně pak už nic jiného nedělám. Po létech jsem se vrátila na stránky Kurzů pro radost, kde je i několik lektorů, které znám osobně. Například Jana Školaudyová jezdila dělat kurzy přímo ke mně do mé dílny. Učila jsem se od ní enkaustiku, práci s powertexem, malování na hedvábí, tavit sklo... 

Přes výtvarné kurzy jsem se dostala na další a další, které všechny nutně potřebuji. Zkrátím to, asi nejvíce mi v tuto chvíli dal kurz Webzisk.

Naučila jsem se podle něho vytvořit si webové stránky ve Wordpressu, které jsou ale zatím neveřejné. Naučila jsem se, co je hosting, převedla si doménu, objevila kouzlo pluginů… A našla jsem šablony. 

Šablona je úžasná věc, prostě si vyberu, jak chci, aby stránky vypadaly, a prostě si ji stáhnu. První den jsem si jen stahovala a zkoušela, co která umí. A že toho umí hodně :-)

Přes Kurzy pro radost jsem se dostala ke kurzu Pracujeme na dálku 2020, který měl reklamu na Facebooku. Nejprve jsem vstoupila do skupiny, poté do kurzu, který nabízeli, a nyní je to závislost… skoro každý den poslouchám alespoň část z jejich nabídky a osobně mohu jen a jen doporučit.

Ono nejde ani tak o to, že to, co říkají, nenajdete jinde… To samozřejmě najdete. Ale co já oceňuji nejvíce je nadšení. A to nadšení se přeneslo i na ostatní. Navíc všechno vysvětlují tak, že to pochopím i já – IT laik. Předkládají velkou spoustu rad, návodů, postupů a je na každém, kterou cestu si vybere.

100508772_1135983650118963_4022626267323957248_n

Podle jejich návodu jsem stvořila tyto stránky, skupinu na Facebooku Život s mandalmi a tvořím další.

Nakonec jsem si udělala i takovou malou galerii on-line-kurzů a to jak na Facebooku, tak postupně vzniknou i na Wordpressu. Je to čistě pro mě, ale budu ráda, když se podíváte i vy.

Berte vše jako inspiraci, ale vzhledem k obrovské nabídce jsem si jistá, že si vybere prostě každý :-)

Navíc v době, kdy je přeci jenom kontakt s ostatními lidmi značně omezený, je určitě fajn nějaká ta školení absolvovat z pohodlí domova. A věřte mi, že velkou část kurzů nebo aspoň částí, které jsou umožněny shlédnout zdarma, jsem prošla, a úroveň je opravdu vysoká. Takže za mě, doporučuji.

Třeba i vy najdete přesně ten kurz, který vás posune k tomu, co vás bude bavit.

Blanka