Inspirativní stránky pro tvořivé lidi, kteří si hledají svůj směr.
Kvůli mandalám jsem se naučila pracovat v Corelu

Kvůli mandalám jsem se naučila pracovat v Corelu

Pokud potřebuji graficky zpracovat mandaly, pomáhá mi můj úžasný plzeňský grafik z Atelier Falátek, se kterým jsme jako děti tahaly kačera po dvoře… Jenže těžko grafik pomůže, když kolikrát ještě v průběhu přípravy sama nevím, co vlastně chci.

A když vím, co chci, a má čas on, tak ho nemám já. A když mám čas já, tak ho nemá on. No znáte to. Koronavirus, nikam se nesmělo, tak jsem prostě nainstalovala Corel a snažila se pochopit, cože to vlastně po mě chce.

Když se na to podívám zpětně, tak vlastně ani nevím, kde se to ve mně vzalo. Ale v současné chvíli mám již hotových několik zajímavých projektů, kdy ten poslední vám zde chci nyní představit. O Razítkách jsem psala již v minulém článku, ale to byl vlastně jen začátek. V současné chvíli jsem uvedla do života vlastní sadu na výrobu mandalového šperku.

Jedná se o sadu na výrobu jednoho šperku s vlastní mandalou. Vybrala jsem 6 mandal, které jsem postupně graficky upravila a připravila k tisku ve velikosti 2,5 cm. Je to velikost, která se přesně vejde do kovového lůžka. Stačí vybarvit, nalepit a šperk je na světe.

 

11576327_ytoqpdgk-b

Sadu jsem nazvala "Splň si svůj sen", protože i pro mě to byl takový můj sen. Vyzkoušejte si vy sami, jak vám mandala změní život.

Sada „Splň si svůj sen“ obsahuje:

  • předlohu s mandalami ve velikosti 2,5 cm v PDF
  • 1x kabošon ve velikosti 2,5 cm, sklo
  • 1x kovové lůžko s vnitřním průměrem 2,5 cm, platina (bižuterní kov s galvanizací), viz. foto
  • 1x kovové lanko na zavěšení, platina (bižuterní kov s galvanizací)
  • podrobný návod na kompletaci šperku

 

11576327_ekeyjxdv-b

 

Šperk, do kterého některou z mandal zakomponujete, v sobě téma ponese dál a bude působit léčivě jak na vás, tak na okolí. 

Předlohy byly vybírány s ohledem na to, aby bylo možné je i v této velikosti vybarvit. Vybarvování v této velikosti nás vede již samo o sobě k posilování trpělivosti a jemné motoriky. Při vybarvování je vhodné myslet na téma mandaly a přemýšlet o tom, co zrovna vám chce téma říci.

Mandaly jsou kreslené bez použití kružítka a pravítka, návrh je dělán automatickou kresbou.

 

11576152_abqykmdl-b

 

Každá z mandal v sobě nese své téma:

  • Carpe diem - mandala vytvořená dne 11. 7. 2017 - užívej dne, na každém dni najdi něco dobrého. Vnuknutí ke kresbě této mandly přišlo ve chvíli loučení s rodiči v jedno letní odpoledne.
  • Je nejvyšší čas - mandala vytvořená dne 20. 4. 2017 - Co jsi odložil? Je nejvyšší čas to dokončit. 
  • Netrap se tím, co už nemůžeš ovlivnit - mandala vytvořená dne 5. 5. 2017 - návrh mandaly vznikl ve chvíli odevzdávání důležité práce. Je důležité pracovat tak, abychom si mohli říci, že jsme pracovali v tuto chvíli nejlépe, jak jsme mohli. Poté nemá smysl trápit se tím, že to mohlo být lepší. Je důležité se z chyb poučit pro příště a opět odvést práci nejlépe, jak umíme.
  • Přijmi radu - mandala vytvořená dne 14. 8. 2017 - je potřeba si vážit rady a vzít si z ní pro sebe to dobré. Je důležité vnímat, že rada pomáhá, i nevyžádaná rada může přinést užitek.
  • Dokončuj své záležitosti - mandala vytvořená dne 25. 6. 2017 -  co čeká na své dokončení? Jde-li to, dokončete to.
  • Radost z práce - mandala vytvořená dne 9. 3. 2017 - pokud pracuješ, jak nejlépe umíš, přináší ti to zpětně radost. Návrh mandaly vznikl po skončení dětského kroužky, když jsme viděla rozzářené děti očí.

Předlohu vybarvíte kvalitními pastelkami, poté na ni nalepíte kabošon. Lepidlo necháte kvalitně zaschnout, poté vlepíte do lůžka.

V souboru je každá ze šesti mandal obsažena 8x. Celkem tedy 48 mandal. 

Celou sadu je možné zakoupit v obchůdku u mě na Fler.cz.

Blanka